overbmg.jpg

Nieuws

Eerste steenlegging in het nieuws!

Eerste steenlegging in het nieuws!

Deze week staan we in de ArenaLokaal, met een mooi artikel van Freddy Klooté!

Eerste steenlegging uitbreiding Brabant Motors - 'Van werkplaats naar een leuke showroom'

VELP - Vorige week zaterdag was het even feest achter de motorenwinkel Brabant Motors. De oude werkplaats was te klein geworden , dus was uitbreiding zeer noodzakelijk geworden. Eigenaar Joris Jansen heeft dit goedlopend bedrijf van zijn vader overgenomen. Joris heeft door enorme populariteit van het motorrijden de wind mee.

Het bedrijf ontstond in 1975, toen vader Jansen in een schuurtje in de Mgr. Thillemansstraat begon met een handel in motorbanden en kleine onderdelen. Moeder Rieky: “In 1976 zijn we naar de Hamstraat verhuisd. Toen zijn we echt met motoren begonnen. We verkochten ook materialen en deden reparaties. In 1979 hadden we alweer te weinig plaats en trokken we naar de Marssingel. In dat grote pand op de hoek zijn we meteen importeur van LAVERDA geworden. Een bekend merk van Italiaanse motoren. We hadden in het pand ook een fietsenzaak. In 1989 hebben we de motoren en de fietsen gescheiden. Met de motoren vertrokken we naar de Bosschebaan. In een boerenschuur begonnen we met een werkplaats voor motoren. We werden in 1991 ook importeur van TRIUMPH. In 1977 was Joris geboren. Die fietste overal tussendoor. In 1999 maakten we van de oude boerenschuur een moderne motorzaak in Brabantse stijl”.

Overname door zoon Joris
“In 2014 nam ik, samen met mijn vrouw Suzanne Heezen, de zaak van mijn ouders over. Natuurlijk met veel hulp van moeders en ook van Jan Leermakers, die allerlei wettelijke zaken en papieren voor ons regelde, invulde en zo ook als troubleshooter fungeerde. En er ook nog steeds is. In de werkplaats heb ik de hulp van Sander en Emiel. De showroom is goed gevuld”, vertelt Joris.
In de showroom struikel je inderdaad over prachtige motoren. In elke prijsklasse. De gesprekken vinden plaats op krukjes aan een hoge bar. Het werd allemaal een beetje vol. Daarom wordt er aan de achterkant een stuk bijgebouwd. Er komt een nieuwe werkplaats en zo komt er ook ruimte voor een leuk, gezellig gedeelte voor de koffie en het babbeltje. Vooral vrouwlief Suzanne zag dat wel zitten.

Eerste steen
Het werd een eerste steenlegging die paste in de sfeer van Brabant Motors. Niet te veel bombarie. Gewoon een steentje metselen. Een grapje tussendoor. En de vraag wie die steen ging leggen. Moeder Rieky en Jan Leermakers waren degenen die al het langst bij de zaak betrokken zijn en hun viel de eer te beurt. “In maart hopen we met de verbouwing klaar te zijn. Gelukkig stoort de verbouwing ons niet bij ons huidige werk”, zegt Joris. Over klandizie heeft Brabant Motors niet te klagen. Joris: “Onze klanten komen uit het hele land. Maar ook uit Duitsland en België weten motorliefhebbers ons te vinden”.
Over de oorzaak van het succes praat Joris niet. Daarvoor is hij te bescheiden. Ik denk dat die bescheidenheid, gecombineerd met het aanwezige vakmanschap en de gemoedelijke sfeer die ze creëren daar de oorzaak van is.

Nou vooruit dan maar. Nog één kopje koffie voordat ik ga. Die sfeer raakt iedereen die binnenkomt.

https://www.arenalokaal.nl/arena/ondernemend/regio-land-van-cuijk/grave/velp/van-werkplaats-naar-een-leuke-showroom